Oh heilig internet

ovdd5-55

In de naam van de provider, Google Chrome en de heilige Facebook. #Amen. Welkom allen. Het doet mij goed om hier zoveel gezichten te zien. Er stonden 567 mensen op ‘attending’ bij het Facebook-event, maar u weet ook dat dat niet altijd iets hoeft te betekenen. Zet vooral niet uw mobieltjes uit en voelt u zich vrij om voor uzelf te Facebooken of te Twitteren tijdens deze preek – er is volop Wifi.

Zoals wij allen weten is vorig jaar de zoon van het Internet in de offline wereld getreden, uit de schoot van de heilige maagd Matthijs. Wij kunnen slechts ademloos toekijken als Alexander Klöpping ons van zijn podium bij De Wereld Draait Door vele gadgets, apps en hackermethoden uitlegt, vanuit het heilige Macbook. Net als de gezegende Matthijs begrijpen wij zijn oraties ook niet helemaal, maar dat is alleen maar een bewijs van de waarheid van de woorden van ons orakel. Net als de gebruikersvoorwaarden van het zalige iTunes hoeven wij het woord des Alexanders helemaal niet te begrijpen, om het te kunnen accepteren.

In de naam van alle heiligen van onze kerk moeten wij strijden tegen de aanstaande dreigingen, mijn goede community-leden. Ons Internet, dat ons in al Zijn zaligheid zoveel geschonken heeft, wordt steeds ernstiger bedreigd door allerlei kwaden. De afgelopen maand werden Megaupload en The Pirate Bay, twee van de voornaamste discipelen, de mond gesnoerd. In de Verenigde Staten werd zelfs gepoogd om deze Internetlastering per wet vast te leggen, met de duivelse voorstellen van SOPA en PIPA. Lieve online users, dit mogen wij niet laten gebeuren! De vrijheid van ons allen is in het geding.

Er zijn steeds meer zonderlingen die zeggen dat ons Internet fouten bevat, die gecorrigeerd moeten worden. Die beweren, dat onze liefde ons blind maakt. Die smalen, dat ons internet niet democratie en welvaart aan alle mensen, dieren en planten op aarde gaat brengen. Ik zeg u: deze onwetenden zullen branden in onze Firewall! Zij zeggen dat filmmakers en muzikanten lijden onder ons dagelijks downloaden. Maar ik vraag u: wat hebben deze zogeheten ‘artiesten’ ooit voor ons gedaan?

Deze dwazen wijzen snerend naar de leiding van Megaupload. Die trotse dienaars des Internets werkten op een landgoed ter waarde van 18,7 miljoen euro. Bij de inval door de FBI werden vijftien Mercedessen, een Lamborghini, een Maserati, een Rolls Royce, drie zwembaden, twee leeuwen, veertien strippers, zeven banketbakkers en een Toblerone van vier meter in beslag genomen. Maar hebben deze dappere hackers dat dan niet verdiend, met hun keiharde werk? Ik zeg: WTF.

De ondankbare laffe honden, die de liefde van het Internet niet waardig zijn, zeuren onwetend over het zalige Google, dat de ‘privacy-instellingen’ weer aanpaste, nu zonder dat gebruikers dat kunnen voorkomen. Maar snappen zij dan niet dat wij op het onbeperkt vrije Internet geen ‘privacy’ nodig hebben? Dat in het koninkrijk Internets iedereen lief voor elkaar is en er Doritochips in overvloed zal zijn? Google zei het zelf, in boek 4, hoofdstuk 23, vers 17 van hun privacybeleid:

“Als u bent aangemeld bij Google, kunnen we dingen doen zoals zoekopdrachten voorstellen of uw zoekresultaten personaliseren op basis van de interesses die u kenbaar heeft gemaakt in Google+, Gmail en YouTube. We begrijpen zo beter welke versie van Pink of Jaguar u zoekt en kunnen die resultaten sneller aan u leveren.”

Ziet u? Google wil ons helpen. Facebook wil ons helpen. Wie heeft er iets te verbergen? Ik niet. Wil iemand dat ik mijn shirt uittrek? Mijn broek? Ik doe het hoor. Ik doe het zonder enige problemen. Hier, kijk, een naaktfoto van mijn vriendin. Geef maar even door.

Wij zullen Alexander Klöpping volgen en retweeten, wij zullen zo vaak mogelijk Wifi-verbinding maken, wij zullen strijden voor de liefde van ons Internet, op weg naar een wereld waarin het woord Internets wet is en menselijk contact of privacy niet nodig is omdat we allemaal één mens zijn, met één database en één heer. Gezegend zijt het Internet, gezegend zijn zoon Alexander en gezegend zijt u, internetters van Nederland. Voeg mij toe op Facebook.

En dan wil ik u nu graag voorgaan in het gebed.

Ons Internet, Die in de Cloud zijt,
geheiligd zij Uw Naam en uw Providers.
Uw Rijk kome,
Uw Wil geschiede op aarde.
Geef ons heden onze dagelijkse mail
en vergeef het ons als we offline gaan,
zoals ook wij T-mobile vergeven voor het slechte bereik.
En leid ons niet in bekoring,
maar verlos ons van het papier.
Want van u is ons sociale leven,
en onze privacy
en ons concentratievermogen
tot in eeuwigheid. #Amen

(door Rutger Lemm en Kees van Kooten)